OJO KEPINGIN SUGIH NDUK

Wong jaman sak iki seng diburu bondo donyo, padahal yo gak digowo mati. sithik - sithik ngomong bondo, sithik - sithik ngomong duwit, melu seminar ngalor ngidul koyo wong edan "cara cepat kaya", seminar "jurus anti miskin", seminar "bisa kaya tanpa usaha", dan seminar - seminar liyone. meneh nek ndelok konco - konco seng seneng pamer tur duwur atine. ngerti konco ae mlengos opo meneh nek ketemu konco seng kiro - kiro ora nduwe nek iso ngaku gak kenal. koncoku ono seng watake ngono kuwi. wes gak usah digowo ati, jarno wae mengko sadar dewe.

Kepengen sugih oleh wae, tapi sugeh seng piye?
Sugih tapi ora duwur ati (sombong)
sugih tapi iso nguripi lingkungan sekeliling
Sugih seng dermawan
sugih seng eling karo seng menehi Bondo lan seng nggawe urip
Sugih tapi sak madyo / sederhana wae
sugih tapi ora katrok. katrok kuwi piye? katrok kuwi seneng pamer
sugih tapi ora kufur karo nikmat sugihe koyo fir'aun
intine sugih tapi ora nggo awakke dewe

Wong kepengen sugeh kuwi abot lakonane, kenopo?
>> Wong kepengen sugeh, abot amargo mburu bondo. rasakno dewe nek urip kerono bondo utowo kerono duwit wah jan abot tenan. gampang gelo lan gampang kufur. bedo nek urip kerono manfaat kanggo wong liyo kuwi luweh penak lan luwih entheng lakonane. kuwi seng ngomong ora lambe tapi batin. cobo di eleing - eling pas ndelalah mburu bondo banget malah ora ketekan, bondone malah adoh. tapi pas ora ngarep bondo malah bondo kuwi nyedak dewe. ora usah gumun, kuwi sesuai seng tak tulis sak durunge wong urip iku urup. maksute, gusti Alloh kuwi nggawe menungso ora kanggo mburu bondo kanggo awakke dewe, tapi gusti Alloh kuwi nggawe menungso neng ndoyo kuwi kanggo "urup" kanggo menungso liyani lan lingkungane ora mung kanggo awakke dewe. 

>> Wong kepengen Sugeh abot amargo kudu siap mental. mental wong sugeh seng apik kuwi kudu legowo yen bondo donyone kuwi dibagi - bagi kanggo wong seng ora nduwe. mbalek meneh neng pembahasan sak durunge yen wong urip kuwi urup kanggo lingkungan sekitar. nek kowe sugeh yo ojo kanggo awakmu dewe tapi gunakno kanggo lingkungan sekitarmu. 

>> Wong kepengen sugeh kuwi kudu kuwat tirakate. diibaratne wet yen soyo duwur angine soyo kenceng. yo kuwi maksutku, wong seng arep sukses kuwi kudu siyap marang tantangan, siyap mental lan ora gampang nyerah sak durunge kekarepane ketekan. 

Yo kuwi menurutku seng nggawe abot, piye menurutmu? komentar yo...


Komentar

Postingan populer dari blog ini

LAGU INDIA PALING ROMANTIS (OST RANVEER DAN ISHANI)

SINETRON SCTV INDIA HAMARI ADHURI KAHANI LIRIK DAN ARTINYA

KARIR BUNGA CITRA LESTARI (BCL) YANG SEMAKIN MELAJU PESAT DAN SEMAKIN BERSINAR